FAQ

Waarom kiezen voor Studio Expres? 
De achtergrond van Studio Expres, Evie, maakt een groot verschil tussen mij en andere videografen. Door mijn professionele opleidingen en werkervaring voor tv en diverse audiovisuele bedrijven is film niet alleen hobby maar echt een vak. Velen hebben oog voor beeld, maar begrijpen niet hoe een montage het verhaal kan maken of breken. Daarnaast verplaatst Studio Expres zich in de persoon en situatie. Feilloos aanvoelen wat belangrijke momenten zijn, wat wel en niet kan op locatie en het vastleggen van een emotie. Waar ligt het verhaal bij dit koppel of dit bedrijf? Wat is belangrijk voor hen? Studio Expres maakt geen 'leuk filmpje' met wat willekeurige shots op een leuk muziekje maar een echte pakkende korte film welke passend is bij de persoon en visie.

Hoe wordt de muziekkeuze bepaald? 
Kunnen we ook muziek aanleveren? Uiteraard staat Studio Expres open voor jullie aanbevelingen! Ik vraag je echter wel om een aantal opties te geven, dus om bijvoorbeeld 5 nummers door te sturen die jullie mooi vinden. Dan heb ik de ruimte om te kiezen wat passend is! Graag behoud ik de regie over de film en vraag ik jullie om vertrouwen in mijn specialisme. Tijdens mijn opleiding heb ik gekozen voor een bachelor 'Sound and Image'. Dit wil zeggen dat je leert welk beeld past bij welk geluid en andersom, en wat voor invloed dit heeft op de kijker. Uiteraard is er achteraf altijd ruimte voor aanpassingen mocht dit nodig zijn. 

Ben je erg aanwezig tijdens zo’n dag?
Mijn streven is om niet/zo min mogelijk 'aanwezig' te zijn tijdens een draaidag. Ik gebruik een kleine camera met een compacte ‘rig’ die er minimaal, doch professioneel uitziet. Daarbij vind ik het erg belangrijk om goed te communiceren en aan te voelen wat mijn plek is op locatie. Ik werk informeel en breng een gezonde dosis humor mee. Uiteraard zal dit tijdens bepaalde gelegenheden anders zijn, ik pas mij daarom altijd goed aan, aan de situatie. Tijdens een huwelijk, film ik de dag zoals hij zich ontvouwt. Een trouwfilm die spontaan is. Die wel de magie pakt, maar niet geregisseerd over komt.

Kunnen we van te voren kennis maken?
Uiteraard! Ik kom graag langs bij jullie thuis of in je bedrijf. Wanneer de reistijd lang is, is een skypegesprek een fijn alternatief voor een virtuele kennismaking. Ik maak zelf ook graag kennis met jullie en bespreek de wensen en mogelijkheden. Het draaiboek doorlopen is zeer belangrijk om overal op tijd klaar te kunnen staan. Voor jullie is het natuurlijk fijn om te weten of het wel klikt en wie ik ben. Neem contact op en we maken een afspraak. Uiteraard ben je ook welkom bij mij voor koffie en een kennismaking. 

Wanneer is de film klaar, wordt deze aangeleverd?
Doorgaans 2-3 weken. ik neem de tijd voor een goede montage, beeld en geluidsbewerking.

Zijn er mogelijkheden voor fotografie?
Jazeker, ikzelf ben echt gespecialiseerd in film, maar ik onderhoud veel contact met goede fotografen die ik kan aanbevelen! Vraag dus even naar de mogelijkheden als je interesse hebt!

Kunnen wij ook al het ruwe beeldmateriaal krijgen? 
Dit is mogelijk maar hier zijn extra kosten aan verbonden van  €450,00. Is dat niet duur?
Het is veel geld, maar er gaat enorm veel tijd in zitten om al het materiaal (100+ GB verdeeld over honderden korte clipjes) uit te zoeken en het begin en einde er af te halen en in een lange film te verwerken. Wat hebben jullie immers aan een harde schijf vol losse clipjes van 10 seconden? De mooiste en beste shots heb ik voor jullie al geselecteerd en verwerkt in de montage. Er zal veel beeldmateriaal tussen zitten waar jullie zelf niets aan hebben of wat niet goed genoeg was om te verwerken in de film. Ik film op een professionele manier en dat betekend dat alle belangrijke en mooie momenten vastgelegd worden in korte filmische shots. Ik zoek naar een sfeer en emotie welke terug te zien zal zijn in de eindmontage. Dit is niet zoals de gemiddelde videograaf. Maar wees niet getreurd, jullie missen geen enkel belangrijk moment met een film van Studio Expres. Als jullie echt alles op een ‘veilige’, (lees: minder mooie) manier gefilmd willen hebben in een film van 4 uur, dan is Studio Expres wellicht niet de juiste partij voor jullie.